loading

Laptop Fan Temizliği

09-05-2020 01:06    992

Laptop Fan Temizliği - Fan Değişimi ve İşlemci Soğutma


Laptop tamiri konusu ile ilgili uzmanlaşmış firmamız; Garanti süresi dolmuş ya da garanti dışı kalmış; Acer , asus , casper , dell , exper , hp , lg , lenovo , samsung , sony vaio ve toshiba notebook & laptoplarınızın fan temizliği ve bakım hizmetlerini yapmaktayız.

Notebook fan temizliği ve notebook bakımıLaptop Fan Temizliği ve Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bilgisayarınızın ömrünü uzatmak için rutin bakımlar yapmanız her zaman makinenizin faydasına olacaktır. Bakımlar programsal ve donanımsal olmak suretiyle ikiye ayrılır.

Donanımsal bakım ise duruma göre altı ayda bir ya da iki yılda bir yapılması gereken fiziksel prosedürlerdir. Bu bakımların en kapsamlısı ayrıntılı fan temizliği ve termal macunun yenilenmesidir. Donanımsal bakım prosedüründen önce bilgisayarın pilini kesinlikle menfaatin. Kazayla kısa devre olma ihtimalini azaltır. Asla yapmayacağın prosedürse cihazınıza sıvı püskürtmek ya da fazla sıvı ile temas ettirmek. Bu tarz programlardan kaçının. Yazılımsal bakım için 6 ayda bir format atmak yeterlidir. Doğru format prosedürü ile bilgisayarınız eskisinden daha iyi çalışacaktır.

Notebook anakart temizliğiFan Temizliği; elektrik süpürgesi ya da vakum aynısı araçlara sakın hava deliklerinden toz çekme prosedürü yapmayın. Zaten bu prosedür bilgisayar fanını çok temizlemeyecek tir. Sadece tozları olduğu yerde hareket ettirir.

En iyi fan temizliği bilgisayarın arka kapağını çıkarıp fan bölmesini direk olarak çıkarmanız ve kuru fırça ile ayrıntılı temizlenmesidir. İstediğiniz kadar dışarıdan hava tutun fan bölmesini söktüğünüz zaman sizde göreceksiniz havanın çıktığı mazgal kısmı ve fanın içinde katı toz olduğunu. Bu tozu temizlemek için mecbur fan bölmesini sökmek gerekir.

Aynı biçimde fanın etrafında metal koruma kısmı vardır. Bunun da vidalarını sökün ya da tırnaklarından menfaatin, kuru fırça ile fanı ayrıntılı temizleyin. Fan yolu ve fanı ayrıntılı biçimde temizlemeniz hem bilgisayarın ısısı hemde çalışması bakımından çok fark ettirecektir.
Detaylı fan temizleme prosedürünü altı ayda bir yapmanızı öneririm. Eğer fan bölmesine ulaşmanız basit bir bilgisayarınız varsa şanslısınız. Bazı cihazlarda fan bölmesine ulaşmak ve çıkarmak cidden zor. Yapamazsanız kesinlikle iyi bir yöntem servise yaptırın.

CPU(İşlemci) Termal Macunu Değiştirmek; İşlemci üzerindeki termal macun belli bir zaman sonra kurur ve katılaşır. Her yıl ya da iki yılda bir kullanıma göre termal macununuzu yenilemenizi tavsiye ederim. laptop  cihazlar genellikle iki yıl garantilidir. Garanti bitimine yakın yetkili servisten para ödemeden termal macun değişimi ve fan temizliği talep edebilirsiniz. Garantili cihazlarda bu prosedürler bedava yapılabiliyor. Eğer garantiniz bittiyse belli bir ücret karşılığı yetkili servislere bu prosedürü yaptırın. Bilmediğiniz bilgisayarcılar da bu prosedürü yaptırmanız tavsiye edilmez.

İşlemci termal macununu değiştirmeden önce eski macunun bütün artıklarını macunun yanısıra verilen plastik ıspatulayla ya da kredi kartı ile temizleyin. İşlemci termal macununun ortalama fiyatı 10-15 TL olup tek kullanımlıktır. İşlemcinin tam ortasına sıkılır daha sonra üzerine fan ve entegre geleceği için o macun otomatik altta dağılır. Arctic Cooling MX-2, OCZ Freeze, Thermaltake TG1 Extreme, Akasa 455 Silikon tabanlı termal macunları kullanabilmeniz mümkün. Kalıcı olması için seramik termal macunda kullanabilmeniz mümkün.

Tek kullanımlık tüplerde yarısını CPU(İşlemci) diğer yarısını GPU(Ekran kartı prosedürcisi) tam ortasına temizledikten sonra sıkarak kullanın.

Ram Temizliği; Ram veri yollarının silgi ve kuru fırça ile temizlenmesi prosedürüdir. Beyaz silgi ile veri yollarının silerek temizleyebilir sonra kuru fırça ile genel Ram belleğinizi temizleyebilirsiniz.Ek Önlemler; laptop 'ları yerde ya da dizüstünde kullanmayın. Sabit ve masa üzerinde kullanmaya çalışın. Ufak bir toz ya da kirde hemen nemli bez olayına teşebbüs etmeyin. Önce kuru fırça ile müdahale edin. Ekrana hassan davranın. Tüm bu bakım prosedürleri bilgisayarınızın ömrünü uzatacaktır.

Laptop Bakımı ve Fan Temizliği hakkında hizmet almak istiyorsanız lütfen bizi arayınız.

Neden Sizi Tercih Etmeliyim ?
Asıl soru bu aslında. Bizler 12 yıllık bir tecrübeye ve uzman kadrodan oluşan bir yapıya sahip olan kurumsal bir firmayız. Sadece son kullanıcılara değil kurumsal firmalara da hizmet vermekteyiz. Firmamızda kullanılan ürünler %100 orjinal ürünlerdir.  Yapılan bütün prosedürler kayıt altına alınarak yapıldığından her müşterimizi çok iyi tanırız. Uygun fiyatlar, kaliteli işçilik, deneyimli bir kadro ve kurumsal bir yapı olmamız size güven telkin edeceğini düşünmekteyiz ve bunun dışında Google da 1. sayfada çıkan firmaların hata yapma ihtimalları olamaz.  Olursa şayet, olumsuz eleştiriler sonucunda hem müşteri kaybına uğrayacağını bilir ve bunu göz önüne alamaz. O yüzden 1. sayfada olan firmalara güvenebilirsiniz.


Etiketler: